Projektet

Skrevet af Camilla Changtrakul Jensen 

Vi vil i dette indlæg præsentere vores projekt og vores samarbejdspartner, Aarhus Mini Maker Faire. Vi vil komme ind på, hvordan projektet og vores produkt har udformet sig indtil nu, og hvordan samarbejdet med vores projektpartner Sara Bindeballe har forløbet.

Hvad er Aarhus Mini Maker Faire?
Det er i fjerde år i træk, at Aarhus Mini Maker Faire bliver afholdt på Dokk1 i Aarhus. Alligevel er der ikke mange, der ved hvad et ”Maker Faire” indebærer, hvilket vi som gruppe selv er et godt eksempel på, da kun én ud af os fem, havde hørt om arrangementet før. Vi fik i starten af undervisningen præsenteret Aarhus Mini Maker Faire som en teknologimesse for mindre virksomheder og folk med interesse for teknologi på hobby plan. Vi i gruppen blev fanget af projektet, fordi det omhandlede ét specifikt arrangement, som vi havde gode muligheder for at være en del af inden for kursets tidsramme. Med vores meget begrænsede baggrundsviden om projektet var vores første opgave derfor at blive klogere på, hvad et ”Mini Maker Faire” er. Dette ledte os til vores første møde med vores projektpartner, Sara Bindeballe, som er ansat ved Dokk1 og er den primære ansvarlige for Aarhus Mini Maker Faire. Følgende er, hvad Sara kunne fortælle os om arrangementets præmisser.

Aarhus Mini Maker Faire udspringer fra en meget større bevægelse, nemlig ”Maker-bevægelsen”. Navnet Maker Faire er et meget kendt ”brand” rundt om i verden inden for teknologibranchen. Det dækker over store årlige teknologikonferencer, hvor de største spillere på markedet inden for udviklingen af ny teknologi kommer og viser deres nyeste opfindelser og udviklinger frem. Store virksomheder betaler mange penge for at deltage på disse Maker Faires, fordi det er her, fremtiden inden for ny teknologi vises frem. Man kan snakke om, at der er stor prestige i at være udstiller på et af de store Maker Faires, som afholdes rundt om i hele verden, men også har faste årlige events i byer som New York og Chicago.

Som et underbrand til de store Maker Faires har Maker-bevægelsen udviklet det, de kalder ”Mini Maker Faires”. Omdrejningspunktet for disse messer er det samme som for de store Maker Faires, nemlig at give folk lov til at vise deres passion og entusiasme for teknologi frem. Ifølge Sara Bindeballe skal Maker-bevægelsen desuden ses som en revolution og en mission om, at teknologien skal tilbage til forbrugerne. Til et Mini Maker Faire er det dog ikke primært større tech-virksomheder, der kommer og udstiller. Det er derimod ”hverdagsnørderne”, som sidder og bygger og leger med teknologi som en hobby derhjemme eller i små foreninger. Det kan være folk som har en lille 3D printer hjemme i garagen eller en forening af folk, som bygger robotter i deres fritid. Ligesom de store Maker Faires afholdes Mini Maker Faires rundt om i hele verden og giver værtsbyerne muligheden for at vise, hvad folk går og arbejder på, på et mere lokalt plan. Dette er også intentionen med Aarhus Mini Maker Faire; at vise et bredt spektrum af hverdagsnørder, som arbejder med alt lige fra 3D printere og droner til strikning og biavl.

Projektpartner og behov
Som tidligere nævnt så er den ansvarlige for Aarhus Mini Maker Faire på Dokk1, og derfor også vores samarbejdspartner, Sara Bindeballe. Selvom Aarhus Mini Maker Faire langt fra er Saras eneste arbejdsopgave på Dokk1, går hun op i arrangementet med stor entusiasme og stolthed over det, som de, i de år messen har fundet sted i Aarhus, har kunnet vise frem. Det betyder dog ikke, at der ikke stadig er ting, som kan arbejdes med, og det er disse udfordringer, som vi diskuterer med Sara på vores indledende møde. Hun beskriver især ét område, hvor hun mener, vores kommunikative hjælp kunne bruges. Dette er i forbindelse med at skaffe flere udstillere eller ”makers” til messen. Dokk1 er ret tilfredse med det besøgstal, som messen har haft de sidste par år, men de vil meget gerne have hjælp til at gøre processen med at finde makers mere effektiv. Sara bruger meget tid på at sidde og søge på nettet efter mulige makers og derefter tage kontakt til dem enkeltvis. Yderligere er det tidskrævende hele tiden at skulle forklare, hvad Mini Maker Faire er, og hvad det vil sige at være maker. Hun kunne rigtig godt tænke sig noget materiale som er let forståeligt, forklarer sig selv og som let kan deles både på deres hjemmeside og sociale medier, men også sendes rundt i mails til potentielle makers.

Vores projekt og produkt
Ud fra de samtaler vi har haft med Sara om de kommunikative udfordringer, som Aarhus Mini Maker Faire står overfor, har vi valgt at arbejde med at sætte fokus på maker-delen. Vi vil i vores videoproduktion lave en promoveringsvideo, der med entusiastiske mini-interviews med nuværende makers og inspirerende optagelser fra messen, som blev afholdt d. 14-15 oktober, vise kommende makers, hvorfor det er fedt at være med som maker på Aarhus Mini Maker Faire. Mere præcist vil vi gennem videoen forsøge at gøre to ting. Det første er at sætte fokus på det fællesskab, der er mellem udstillerne på messen. Flere nuværende makers beskriver det som en god lejlighed til at ”catche up” med ”kollegerne” og se, hvad de andre har gået og arbejdet på siden sidst. Det andet er at give et mere klart billede af, hvad det vil sige at være med som udstiller på et Mini Maker Faire, og at det, man laver, ikke behøver at være særligt avanceret.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close